Семейство Баневи си върна къмпинг Каваци“. Това се случи след като частен съдия

...
Семейство Баневи си върна къмпинг Каваци“. Това се случи след като частен съдия
Коментари Харесай

Баневи си върнаха къмпинг Каваците

Семейство Баневи си върна къмпинг „ Каваци “. Това се случи след като частен арбитър реализатор реализира въводът във притежание. От 3 години обектът се стопанисваше от „ Джи Енд Джи 90 “ ЕООД, като сдружението е отдало имота чартърен на трето лице - Цено Ценов. Утре изтича законовият период за предаване на къмпинга и от негова страна. От през вчерашния ден защитата на апетитното място към този момент не е Делта гард, а „ Аркус “. По неофициална информация през вчерашния ден гардовете, откакто са влезнали във притежание, са обикаляли из къмпинга, с цел да изискат пари от търговците, написа " Флагман ". 

Твърди се, че с тях били и частни правосъдни реализатори. От страната на семейство Баневи изрично отхвърлиха тази информация и обявиха, че през вчерашния ден само е осъществен въводът. 

Съгласно член 523, алинея 1, при съществуване на трето лице, частният правосъден реализатор е задължен да даде тридневен период на третото лице да даде нужната документи и да апелира пред Районен съд. Това обаче не е случило. Въвод бе сбъднат, макар всички нарушавания на закона от страна на ЧСИ-то Ивайло Бакалов, изясни Зорница Илиева от страна на наемателя, която бе безапелационна, че ще апелират дейностите на арбитър изпълнителя за въвода.

В разгара на сезона къмпинг „ Каваци “ е цялостен с туристи. Почти на 100% легловата база е заета до края на сезона. Мария Маринова, която е шеф на къмпинга от 2013 година и съставлява компанията ТХ „ Русалка Холидейз “ ЕООД на семейство Баневи, подсигурява пред Флагман.БГ, че спомагателни пари от туристите няма да бъдат поискани, нито те ще бъдат принудени да си прекратят почивката.

„ Туристите, заплатили каравани и така нататък, могат да са изцяло спокойни. Аз съм шеф на този къмпинг от 2013 година Смятам, че една огромна част от туристите ме познават. Знам, че са платили целия сезон – и палатките, и караваните. Има туристи, настанени в бунгала, има в хотелите. Никой не е пуснат, без да си заплати. Пак желая да повторя – туристите няма да бъдат притеснявани и гонени за възнаграждение и за повтаряне на заплащането. И в случай че някой се пробва да им вменява такива терзания, то си е за негова сметка. Подчертавам – няма защо да се тормозят туристите. По същия метод ще работим с хората, които имат търговски обекти. За облага изобщо не приказваме тази година – искахме просто да си върнем владението. За наемателите – има си документи и всичко се вижда, кой какъв брой ще заплати или е платил “, сподели Маринова пред Флагман.БГ. 

Припомняме, че компанията на Николай и Евгения Баневи - ТХ " Русалка Холидейз " ЕООД, си върна пълноправното ръководство на къмпинг " Каваци " в Созопол с решение на първоинстанционният съд - районен съд Бургас от 22 юни 2020 година.

Според арбитър Калин Кунчев " Джи Енд Джи-90 " ЕООД непозволено е влезнало във притежание и следва да върне стопанистването на къмпинга на ТХ " Русалка Холидейз " ЕООД като финален наемател. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР